Informatie

In de salon wordt ernaar gestreefd om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Het is begrijpelijk dat u misschien zenuwachtig zult zijn maar hier zal zeer zorgvuldig mee worden omgegaan zodat u snel op het gemak zult zijn. Purewax is een gediplomeerde salon waar professioneel en discreet wordt gewerkt.

Doordat de haren met wortel worden verwijderd zullen haren gemiddeld tussen de 2 tot 6 weken wegblijven. De haren die terug groeien zullen zachter en fijner van structuur zijn en de haargroei kan tevens verminderen.

Waxen is dus ideaal omdat u langere tijd haarvrij bent. U heeft geen last van scheerirritatie, ideaal voor als u op vakantie gaat, zwanger bent, voor sporters en het is hygienisch.

Voor een eerste behandeling dient u minimaal 2 tot 3 weken niet te scheren, zodat de haren een minimale lengte hebben van 5 mm. Heeft u een aantal behandelingen gehad en scheert u tussen de behandelingen niet dan mogen de haren 3 mm zijn.

Door de jaren ervaring en de speciaal toegepaste waxtechniek zal de behandeling vele malen minder pijnlijk zijn dan u denkt. Er wordt uitsluitend gewerkt met speciale produkten, afgestemd op het te waxen lichaamsdeel.

Na de eerste behandeling komen haren zachter en fijner terug en zitten tevens losser in het haarzakje waardoor elke volgende behandeling, mits u tussendoor niet scheert, de haren makkelijker zullen loskomen en het minder gevoelig zal zijn.

Een Brazilian wax behandeling zal maximaal een half uur duren.

Na de eerste paar behandelingen zullen haren sneller terugkomen omdat haren verschillende groeifases hebben. Na een aantal behandelingen komen de meeste haren in dezelfde groeifase en kunnen haren langer wegblijven. Gemiddeld blijven haren 2 tot 6 weken weg, echter is het terugkomen van de haren
voornamelijk afhankelijk van de eigen aanleg en de hormonale huishouding.

Houdt u er rekening mee dat haren in de zomer sneller groeien, zon stimuleert de haargroei.

Tevens kan het gebruik van bepaald soort medicatie ook invloed hebben op de haargroei. Belangrijk is dat u tussen de behandelingen niet scheert, dit verstoort de groeicyclus en de haren zullen hierdoor weer stugger worden.

Hygiene is bij Purewax zeer belangrijk. Hier wordt zorgvuldig aandacht aan besteed. De ruimte wordt na iedere behandeling gedesinfecteerd en de handdoeken worden na iedere behandeling verwisseld zodat de ruimte altijd fris is voor u. De gebruiksartikelen worden slecht eenmalig gebruikt en er wordt altijd met handschoenen gewerkt.

Gebruikt u medicatie, heeft u onlangs antibiotica gehad, heeft u allergien, exceem, een probleem huid, huidaandoeningen, bent u zwanger of bent u allergisch voor colofonium (bruine pleisters), geeft u dit dan aan bij het plannen van de afspraak, u zult hier dan over worden geinformeerd. In sommige situaties zal worden afgeraden om te waxen.
Tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap wordt uit voorzorg geen Brazilian wax behandeling uitgevoerd maar na 3 maanden kan er zorgeloos worden gewaxt.
Bij gebruik van een tampon kan er worden gewaxt.
– Neem geen heet bad/ douche voor de behandeling
– Geen zon/ zonnebank 24uur voor de behandeling
– 3 dagen voor de behandeling scrubben helpt de korte haartjes vrijkomen
– Neem geen heet bad/ douche 24u na de behandeling
– Geen zon/ zonnebank 24u na de behandeling
– Ga niet naar de sauna en zwemmen 24u na de behandeling
– 3 dgn wachten met scrubben en dan 1x per week scrubben voor ingegroeide haren
– Vermijd strakke kleding en het schuureffect op de huid
– Huid kan worden naverzorgd met sudocreme en tea tree olie
Parewax waxsalon harsen
Parewax waxsalon harsen
Parewax waxsalon harsen

Laat u op professionele wijze helpen door Purewax

Gediplomeerde waxsalon voor zowel dames als heren. Purewax werkt uitsluitend op afspraak.