Eerste afspraak

- Bij Purewax wordt iedere eerste behandeling voorafgegaan met een intakegesprek. Aan de hand van een vragenlijst wordt uw

huidconditie

vastgesteld en bepaald of u geschikt bent om een wax behandeling te ondergaan en welke soort wax voor u het meest geschikt is. Alle producten die gebruikt worden zijn professionele exclusieve producten en bevatten verzorgende huidbestanddelen speciaal voor het waxen. Deze producten worden afgestemd op uw huidconditie en het te

harsen

lichaamsdeel.


Hygiene

is bij Purewax zeer belangrijk. De gebruiksartikelen worden dan ook slechts éénmalig gebruikt. Ook wordt er altijd met handschoenen gewerkt. De apparatuur wordt na iedere behandeling schoongemaakt, gedesinfecteerd en de handdoeken worden na iedere behandeling verwisseld.


Wanneer kunt u niet waxen

 • Het is beter om vlak voor of tijdens uw menstruatie niet te waxen als u dan extra gevoelig bent
 • Bij zwangerschap is het de eerste 4 maanden niet veilig om te waxen
 • Bij medicijnengebruik zoals Retin-A, Renova, Differin en Isotretinoin wordt het afgeraden om te waxen
 • Bij personen met Diabetes wordt het niet aangeraden om te waxen
 • Bij een beschadige huid kan er eveneens niet worden gewaxt

De behandeling

- Allereerst worden huid en haren gedesinfecteerd om de huid te ontsmetten en te beschermen tegen eventuele irritatie. Hierna wordt een zacht poeder op de huid aangebracht om te voorkomen dat de

wax

niet aan de huid blijft plakken. Afhankelijk van uw huidtype en het te harsen lichaamsdeel zal de waxsoort worden bepaald.

Na het harsen wordt een speciale reinigingslotion gebruikt waarmee de achtergebleven harsresten worden verwijderd. Deze lotion sluit tevens de porïen en verzorgt en verzacht de huid. Tenslotte wordt een gel gebruikt die de huid verkoelt en eventuele roodheid tegen gaat. Door de verzorgende ingrediënten zoals onder andere Aloë Vera en Glycerine blijft de huid heerlijk zacht.

Na de eerste behandeling blijft het resultaat ongeveer 3 tot 6 weken zichtbaar, afhankelijk van uw haartype. Warmte stimuleert de

haargroei

, daarom groeit haar sneller in de zomer dan in de winter. Door het regelmatig waxen worden haartjes zachter en vertraagd de haargroei aanzienlijk waardoor er minder vaak een behandeling nodig zal zijn. Het kan voorkomen dat sommige haren zelfs volledig wegblijven.


Voor en na de behandelingVoor de behandeling

- Uw haar dient minimaal 0,5 cm te zijn en liever niet langer dan 1,5 cm. Indien uw haar te lang is kan het haar breken en zal het waxen ook gevoeliger zijn. Indien uw haar langer is kunt u dit van te voren beter zelf knippen. Is uw haar te kort zal het niet voldoende hechten aan de wax.

Neem een paar uur voor de behandeling absoluut geen heet bad of hete douche. Gebruik geen douchecrème, bodylotion, parfum of deodorant op de dag van de behandeling dit zorgt ervoor dat de wax niet goed hecht aan de huid.

U hoeft zich geen zorgen te maken over onaangename geurtjes tijdens de behandeling!


Na de behandeling

 • Neem geen heet bad of hete douche binnen 24 uur na de behandeling
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank binnen 24 uur na de behandeling
 • Ga niet naar de sauna of zwembad binnen 24 uur na de behandeling
 • Draag geen strakke, niet ademende kleding
 • Gebruik geen geparfumeerde producten
 • Niet scrubben binnen 3 dagen na het waxen omdat uw huid dan nog gevoelig kan zijn
Na 3 dagen kunt u als u aanleg heeft voor ingroeiende haren de huid regelmatig mild scrubben. U kunt een lotion gebruiken om ingroeiende haren te voorkomen, deze lotion is te koop in de salon. Scheer het haar nooit tussen de wax afspraken, dit verstoort de ontharingscyclus.